Lessen

Om goed te leren spelen op je blaasinstrument, kun je muziekles volgen. Juliana stelt een instrument van de vereniging beschikbaar voor je lessen. We werken samen met twee gekwalificeerde docenten.

Koperblaasinstrumenten
Voor de koperblaasinstrumenten bugel, trompet, bariton, euphonium, trombone en bastuba kun je lessen bij Stefan de Groot en Femke Wegter. De lessen zijn elke dinsdag, donderdag en vrijdag in de Ontmoetingskerk in Aduard. Het lesgeld wordt geïnd door de penningmeester van Juliana.
De lessen op hoorn worden gegeven door Harm Bosma (www.bosmamusic.nl). Harm regelt zelf het financiële gedeelte van deze lessen.

Saxofoon
Voor de saxofoon en trombone (gevorderde leerling) kun je bij de muziekschool in Zuidhorn saxofoonles krijgen. De muziekleraar regelt zelf het financiële gedeelte voor de lessen.

Slagwerk
Slagwerkleerlingen worden doorverwezen naar de muziekschool in Zuidhorn. Kijk voor meer informatie op www.kunst-bedrijven.nl.

Diploma’s
Juliana biedt leerlingen een kans zich muzikaal volledig te ontplooien. Dit kan o.a. door het halen van diploma’s. Voor beginnende leerlingen wordt gestart met het elementair examen, waarna diploma A t/m D kunnen volgen.
Met alle diploma’s op zak zou je zelfs naar het conservatorium kunnen.  De muziekdocent bepaalt wanneer je in kunt stromen in het opleidingsorkest Juliëtte. In overleg met de docent en de dirigent wordt bepaald wanneer je kunt instromen bij het ‘grote’ orkest Juliana. Meestal is dit ergens in de periode tussen je A- en je B-diploma.
Om een diploma te behalen, doe je examen bij je eigen muziekdocent. Ook zit er een tweede en soms derde examinator bij. Je krijgt vragen over muziektheorie en je moet verschillende stukken voorspelen. Samen met je muziekdocent bereid je dit examen goed voor.