Lessen

Om goed te leren spelen op je blaasinstrument, kun je muziekles volgen. Juliana stelt een instrument van de vereniging beschikbaar voor je lessen. We werken samen met gekwalificeerde docenten van Het KunstKwartier.

Koperblaasinstrumenten
Voor de koperblaasinstrumenten bugel, trompet, bariton, euphonium, trombone en bastuba kun je lessen bij Stefan de Groot en Femke Wegter. De lessen zijn elke dinsdag, donderdag en vrijdag in de Ontmoetingskerk in Aduard. De lessen op hoorn worden gegeven door Harm Bosma.

Saxofoon
Voor de saxofoon en trombone (gevorderde leerling) kun je bij de muziekschool Het Kunstkwartier. De lessen zijn in Zuidhorn.

Slagwerk
Ook voor slagwerk kun je terecht bij Het Kunstkwartier in Zuidhorn.

Diploma’s
Juliana biedt leerlingen een kans zich muzikaal volledig te ontplooien. Dit kan o.a. door het halen van diploma’s. Voor beginnende leerlingen wordt gestart met het elementair examen, waarna diploma A t/m D kunnen volgen.
Met alle diploma’s op zak zou je zelfs naar het conservatorium kunnen. 

Al in het eerste jaar muziekles kun je instromen bij leerlingenorkest de Juultjes. De muziekdocent bepaalt wanneer je door kunt stromen naar het opleidingsorkest Juliëtte. In overleg met de docent en de dirigent wordt bepaald wanneer je kunt instromen bij het ‘grote’ orkest Juliana. Meestal is dit ergens in de periode tussen je A- en je B-diploma.
Om een diploma te behalen, doe je examen bij je eigen muziekdocent. Ook zit er een tweede en soms derde examinator bij. Je krijgt vragen over muziektheorie en je moet verschillende stukken voorspelen. Samen met je muziekdocent bereid je dit examen goed voor.